Menu

MENU


Onder leiding van chefkok Vito Gennaro presenteren wij u de lekkerste gerechten uit de Italiaanse keuken.


Veel gerechten zijn ontstaan op basis van recepten afkomstig van Vito's thuisfront, gelegen in het zuidelijkste puntje van Italië.


Bij al onze gerechten zijn heerlijke Italiaanse wijnen te verkrijgen. Deze wijnen zijn speciaal voor  geselecteerd door Vino d'Elmar, aangrenzend gelegen in het proeflokaal aan de rechterzijde van La Trattoria. Reserveren



Piatta di Stagione


Ieder seizoen heeft zijn eigen smaken en vers producten, zo ook in Italië.

Chef Vito en zijn team spelen hier graag op in,

door u de lekkerste seizoensgerechten voor te schotelen. 


Seizoens voorgerechten

 

Suppa Senape 6,-

Mosterdsoep met uitgebakken panchetta 


Duetto classico 12,-

De twee klassiekers op één bord; carpaccio en vitello tonnato 


Burrata con pomodoro arrosto 13,-

Burrata met geroosterde cherrytomaatjes en parmaham 


Cozze alla Vito  0,5 KG 12,-

Mosselen bereid op Italiaanse wijze, geserveerd met ciabatta


Seizoens hoofdgerechten


Penne " all Arrabiata" 12,-

Penne met zwarte olijven, pepperoncini en tomatensaus

!!! ANTTENZIONE!!! 

!!! PICANTE!!


Ravioli Bella Vista 14,-

Ravioli gevuld met zongedroogde tomaatjes in een tomatensaus met mozzarella en basilicum


Cozze alla Vito 1.0KG 18,-

Mosselen bereid op Italiaanse wijze, geserveerd met ciabatta


Piccata Milanese 19,-

Dungeslagen varkenshaas gepaneerd met knoflook en parmezaanse kaas 





Antipasti-Voorgerechten

Zuppa-Soepen

Crema di Pomodoro 6,-

Tomatencrèmesoep


Zuppa di Pesce 10,-
Rijk gevulde vissoep


Antipasti Originale


Bruschetta 5,-
3 geroosterde ciabatta broodjes met tomaten bruschetta


Mozzarella Caprese 10,-
Tomaten met buffelmozzarella, olijfolie en basilicum


Carpaccio di Manzo 11,-
Ossenhaascarpaccio met rucola en Parmezaanse kaas


Vitello Tonnato 11,-
Dungesneden kalfsvlees met gekruide tonijncrème


Gamberi al Forno 12,-
Gepelde gamba’s uit de oven met knoflook, pepperoncino en
voldoende ciabata om te genieten van de heerlijke saus



***Tip van de Chef***

Antipasti Misti alla Casa (vanaf 2 pers.) p.p. 13.5
Een greep uit de klassieke, Italiaanse voorgerechten



Pasta


Spaghetti Carbonara 10,-
De klassieker met buikspek, eigeel, room en Parmezaanse kaas


Tortellini Alla Panna 11,-
Tortellini gevuld met spinazie en ricotta, geserveerd in
een roomsaus met ham en een vleugje nootmuskaat


Spaghetti Puttanesca 14,-
Spaghetti met tonijn, olijven en ansjovis in een tomatensaus


Tagliatelle al Salmone 15,-
Tagliatelle met verse zalm


Linguine alla Scoglio 16,-
Met verse zeevruchten


Tagliatelle al Carpaccio di Manzo 16,-
Tagliatelle op een carpaccio van ossenhaas met truffelsaus


Tagliatelle con Capesante e Gamberi 17,-
Tagliatelle met St. Jacobsmosselen en gamba’s


***Tip van de chef Vito Gennaro***
Pasta Parmigiano 14,-
Tagliatelle met rucola, cherrytomaatjes, pijnboompitjes, knoflook en
Spaanse pepers. Deze pasta wordt voor u in onze keuken bereid en vervolgens
in het restaurant door de halve Parmezaanse kaas gedraaid en aan u geserveerd.


Insalate-Salades
Bijlage salades


Insalate mista
Kleine gemengde salade 6,-

Grote gemengde salade 9,-


Insalate di rucola 9,-
Rucola salade met cherrytomaatjes, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas


Maaltijd salades


Insalate mista con Salmone 15,-
Gemengde salade met verse zalm van de grill


Insalata con gamberoni 16,-
Gemengde salade met gebakken gamba's

Al onze salades worden geserveerd met een Italiaanse dressing en brood.


Pesce-Visgerechten


Calamari Fritti 17,-
In olie gebakken verse inktvisringen


Salmone alla Siciliana 18,-
Verse zalmfilet met tomaatjes en verse kruiden


Merluzzo in crosta 20,-
Kabeljauw met een korst van Parmezaanse kaas en een wittewijnsaus


Bij al onze visgerechten heeft u de keuze tussen rozemarijnaardappeltjes

met verse seizoensgroente of pasta.


Carne-Vleesspecialiteiten


Scaloppine alla Valdostana 17,-
Dun geslagen varkenshaas met een saus van ui, champignons
en Italiaanse kaas


Saltimbocca alla Romana 17,-
Dunne lapjes varkenshaas met Parmaham, salie in een witte wijnsaus


Cottelette d’Agnello 26,-
Italiaans gekruide lamskoteletjes van de grill


Carré d'Agnello al forno 27,-
Lamscarré met verse kruiden uit de oven


Bistecca-Steaks


Costata di manzo 24,-

Rib-eye van de grill


Filetto di Manzo 26,-

Ossenhaas van de grill


Al onze steaks worden standaard geserveerd: Alla griglia con salmoriglio
(gegrild met verse Italiaanse kruiden en knoflook) heeft u liever
een andere saus dan is dat mogelijk tegen meerprijs.
Keuzen sauzen:


Groene pepersaus 2,-
Champignonroomsaus 2,-
Rode wijnsaus 2,-
Gorgonzolasaus 3,-


Bij al onze vleesgerechten heeft u de keuze tussen rozemarijnaardappeltjes met

verse seizoensgroente of pasta


Desserts


Tiramisu 7,-
Klassiek Italiaans dessert bestaande uit eieren, lange vingers, cacao,
Mascarpone, espresso, Marsalawijn en Amaretto


Crème brûlée 7,-
Vanille custard met een gekarameliseerde laag suiker


Panna Cotta 6,-
Combinatie van melk, room en verse vanille, opgestijfd met
gelatine en wordt geserveerd met warme bosvruchten


Formaggio Misto 9,-
Kaasplankje, zorgvuldig geselecteerde Italiaanse kazen door onze chef-kok


Chocosoufflé 8
Chocoladegebakje uit de oven met vanille saus, vanille ijs en Amaretto


Koffie & Likeuren


Italiaanse koffie 6,-
Koffie met Amaretto en slagroom


Irish koffie 6,-
Koffie met Ierse whisky, basterd suiker en slagroom


Spanish koffie 6,-
Koffie met likeur 43 of Tia Mariar en slagroom


French koffie 6,-
Koffie met Grand Marnier en slagroom


Limoncello 3.5,-
Div. Grappa’s vanaf: 4.5,-
(met als topper de huisgestookte ‘Marc’ van onze eigen
wijnleverancier)


Amaro Ramazzotti, Averna Sicillano, Vecchia Romagna,
Div. Cognac vanaf: 4.5
Div. Whisky’s vanaf: 4.5
Div. Jenevers vanaf: 2.75


Carta dei Vini

Aperitief


Prosecco 
Meest gedronken bubbel in Nederland

4.5/22.5


Aperol Spritz 
Aperol met Prosecco

6,5


Positano 
Limoncello met Prosecco

6,5


Hugo
Vlierbloesem met Prosecco

6,5


Bianco

Pinot Grigio 2020 
Heerlijke frisse Italiaanse huiswijn uit de Veneto. 12%

4/19.5


Verdicchio dei Castelli Di Jesi Classico 2020 
Deze klassieke Italiaan heeft veel smaken van rood fruit
en smaakt hierdoor heerlijk bij pasta en lichte vleesgerechten. 12.5%

4.25/20.5


Stemmari Chardonnay 2019 
In de Siciliaanse zongerijpte Chardonnay. Proef de limoen, perzik
en appel met een lichte houtrijping en een ronde zachte afdronk. 13.5%

4.75/23


Rosé

Pinot Grigio Blush 2020 
Klasse rosé uit de Veneto gemaakt van de Pinot Grigio druif, maar op het
laatst enkele rode druiven toegevoegd voor de mooie lichte rosé kleur. 12%

4/19.5


Rosso

Montepulciano D’abruzzo 2019 
Een echte rode, droge allemansvriend met veel tonen van rood fruit
en daarom bijzonder geschikt bij pastagerechten. 12%

4/18.5


Chianti Classico San Pietro 2019 5/24.5
De Italiaanse klassieker uit de Toscane met hinten van framboos,
vanille en hout. 13.5%


Zolla Primitivo di Manduria 2018 
Deze winnaar van diverse gouden medailles is robijnrood van kleur met een
intense neus van klein rood fruit en een fluweel zachte, lange afdronk. 14%

5.75/28.5


Piano del Cerro Aglianico del Vulture 2017
Een krachtpatser uit het zuiden van Italië, de Anglianico druif geeft de wijn
een volle complexe smaak van zwart fruit, cederhout en tabak.
Volgens de kenners de Barolo uit het zuiden. 14%

36.50


Vino da dessert

Moscato D’asti DOCG San Maurizio 
Typische Italiaanse dessertwijn, zoet van smaak met een fijne bubbel. 5.5%

5/24.5