Menu

MENU


Onder leiding van chefkok Vito Gennaro presenteren wij u de lekkerste gerechten uit de Italiaanse keuken.


Veel gerechten zijn ontstaan op basis van recepten afkomstig van Vito's thuisfront, gelegen in het zuidelijkste puntje van Italië.


Bij al onze gerechten zijn heerlijke Italiaanse wijnen te verkrijgen. Deze wijnen zijn speciaal voor  geselecteerd door Vino d'Elmar, aangrenzend gelegen in het proeflokaal aan de rechterzijde van La Trattoria. Reserveren





----------------------------------------------------------------



Antipasti-Voorgerechten

Zuppa-Soepen

Crema di Pomodoro

Tomatencrèmesoep


Zuppa di Stagione
Wisselende soep van de chef


Antipasti Originale


Bruschetta
3 geroosterde ciabatta broodjes met tomaten bruschetta


Mozzarella Caprese
Tomaten met buffelmozzarella, olijfolie en basilicum


Carpaccio di Manzo
Ossenhaascarpaccio met rucola en Parmezaanse kaas


Vitello Tonnato
Dungesneden kalfsvlees met gekruide tonijncrème


Gamberi al Forno
Gepelde gamba’s uit de oven met knoflook, pepperoncino en
voldoende ciabata om te genieten van de heerlijke saus



***Tip van de Chef***

Antipasti Misti alla Casa (vanaf 2 pers.)
Een greep uit de klassieke, Italiaanse voorgerechten



Pasta


Penne all Arrabiata
Penne met zwarte olijven en pepperoncini in een tomatensaus


Tortellini Alla Panna
Tortellini gevuld met spinazie en ricotta, geserveerd in
een roomsaus met ham en een vleugje nootmuskaat


Spaghetti alla Vongole
Spaghetti met Venusmosselen


Tagliatelle al Salmone
Tagliatelle met verse zalm


Tagliatelle al Carpaccio di Manzo
Tagliatelle op een carpaccio van ossenhaas met truffelsaus


Tagliatelle con Capesante e Gamberi
Tagliatelle met St. Jacobsmosselen en gamba’s


Penne Mari e Monti
"Surf & Turf" pasta met stukjes gamba's en ossenhaaspuntjes


***Tip van de chef Vito Gennaro***


Pasta Parmigiano
Tagliatelle met rucola, cherrytomaatjes, knoflook en
pepperoncini. Deze pasta wordt voor u in onze keuken bereid en vervolgens
in het restaurant door de halve Parmezaanse kaas gedraaid en aan u geserveerd.


Insalate-Salades
Bijlage salades


Insalate mista
Kleine gemengde salade

Grote gemengde salade


Insalate di rucola
Rucola salade met cherrytomaatjes, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas




Pesce-Visgerechten


Salmone alla Siciliana
Verse zalmfilet met tomaatjes en verse kruiden


Bij al onze visgerechten heeft u de keuze tussen uit een aardappelgerecht

met verse seizoensgroente of pasta.


Carne-Vleesspecialiteiten


Scaloppine alla Valdostana
Dun geslagen varkenshaas met een saus van ui, champignons
en Italiaanse kaas


Saltimbocca alla Romana
Dunne lapjes varkenshaas met Parmaham, salie in een witte wijnsaus


Cottelette d’Agnello
Italiaans gekruide lamskoteletjes van de grill


Carré d'Agnello al forno
Lamscarré met verse kruiden uit de oven


Bistecca-Steaks


Costata di manzo

Rib-eye van de grill


Filetto di Manzo

Ossenhaas van de grill


Al onze steaks worden standaard geserveerd: Alla griglia con salmoriglio
(gegrild met verse Italiaanse kruiden en knoflook) heeft u liever
een andere saus dan is dat mogelijk tegen meerprijs.
Keuzen sauzen:


Groene pepersaus
Rode wijnsaus
Gorgonzolasaus


Bij al onze vleesgerechten heeft u de keuze tussen uit een aardappelgerecht met

verse seizoensgroente of pasta


Desserts


Tiramisu
Klassiek Italiaans dessert bestaande uit eieren, lange vingers, cacao,
Mascarpone, espresso, Marsalawijn en Amaretto


Crème brûlée
Vanille custard met een gekarameliseerde laag suiker


Panna Cotta
Combinatie van melk, room en verse vanille, opgestijfd met
gelatine en wordt geserveerd met warme bosvruchten


Dama Bianca
Vanille ijs met chocoladesaus en slagro


Soufflé al Cioccolato
Chocoladegebakje uit de oven met vanille saus, vanille ijs en Amaretto


Koffie & Likeuren


Italiaanse koffie
Koffie met Amaretto en slagroom


Irish koffie
Koffie met Ierse whisky, basterd suiker en slagroom


Spanish koffie
Koffie met likeur 43 of Tia Mariar en slagroom


French koffie
Koffie met Grand Marnier en slagroom


Limoncello
Div. Grappa’s
(met als topper de huisgestookte ‘Marc’ van onze eigen
wijnleverancier)


Amaro Ramazzotti, Averna Sicillano, Vecchia Romagna,
Div. Cognac
Div. Whisky’s
Div. Jenevers


Carta dei Vini

Aperitief


Prosecco 
Meest gedronken bubbel in Nederland

Aperol Spritz 
Aperol met Prosecco

Positano 
Limoncello met Prosecco

Hugo
Vlierbloesem met Prosecco



Bianco

Pinot Grigio 2022 
Heerlijke frisse Italiaanse huiswijn uit de Veneto. 12%


Verdicchio dei Castelli Di Jesi Classico 2021 
Deze klassieke Italiaan heeft veel smaken van rood fruit
en smaakt hierdoor heerlijk bij pasta en lichte vleesgerechten. 12.5%


Stemmari Chardonnay 2021
In de Siciliaanse zongerijpte Chardonnay. Proef de limoen, perzik
en appel met een lichte houtrijping en een ronde zachte afdronk. 13.5%


Rosé

Pinot Grigio Blush 2022
Klasse rosé uit de Veneto gemaakt van de Pinot Grigio druif, maar op het
laatst enkele rode druiven toegevoegd voor de mooie lichte rosé kleur. 12%


Rosso

Montepulciano D’abruzzo 2021 
Een echte rode, droge allemansvriend met veel tonen van rood fruit
en daarom bijzonder geschikt bij pastagerechten. 12%


Chianti Classico San Pietro 2020
De Italiaanse klassieker uit de Toscane met hinten van framboos,
vanille en hout. 13.5%


Zolla Primitivo di Manduria 2020 
Deze winnaar van diverse gouden medailles is robijnrood van kleur met een
intense neus van klein rood fruit en een fluweel zachte, lange afdronk. 14%


Piano del Cerro Aglianico del Vulture 2019
Een krachtpatser uit het zuiden van Italië, de Anglianico druif geeft de wijn
een volle complexe smaak van zwart fruit, cederhout en tabak.
Volgens de kenners de Barolo uit het zuiden. 14%



Vino da dessert

Moscato D’asti DOCG San Maurizio 
Typische Italiaanse dessertwijn, zoet van smaak met een fijne bubbel. 5.5%